Çaylaklar İçin UnityScript’e (JavaScript) Başlangıç Kılavuzu (Hiçbir Programlama Geçmişi Gerekmez)

Yayınlandı: 09 Ağustos 2011 yasirkula tarafından Oyun Tasarımı, UNITY 3D içinde

NOT1: Unity artık sadece C# desteklediği için bu ders artık işinize yaramayacaktır. Onun yerine, internetten konsol tabanlı C# dersleri (Unity’den bağımsız) inceleyerek C#’a başlangıç yapmanızı öneririm.

NOT2: Bu derse başlamadan önce Unity’nin arayüzünü bilmelisiniz. Bunun için şu linkteki ana başlıklara tıklayarak hızlı bir şekilde arayüzü tanıyabilirsiniz: https://yasirkula.wordpress.com/2011/08/28/unity%E2%80%99nin-orijinal-baslangic-tutorialleri-%E2%80%93-simdi-tamamen-turkce/

Herkese merhaba, bu yazıda; yaklaşık 4 gündür üzerinde uğraştığım İngilizce bir kılavuzun Türkçe’ye çevirilmiş hâlini sizlerle paylaşacağım. Bu 4 gün boyunca bilgisayarla uğraştığım vakitlerde hep bu dosyayı çevirmekle meşguldüm, ne oyun oynayabildim be başka birşey yapabildim (Umutsuz vaka 🙂 ).

Ders 101 sayfalık bir PDF dosyası olarak sunulmaktadır. İngilizce kılavuzun oldukça mükemmel olduğunu düşündüğüm için Türkçe’ye çevirisini yaptım. Çeviriyi uzun uğraşlar sonucu bitirmemin ardından baştan sona bir kere okudum ve eklemeler yapıp bazı hatalı kısımları giderdim. Sonuç olarak bana kalırsa epey kaliteli bir kılavuz ortaya çıktı.

Bu derste Unity’de UnityScript (Bir başka deyişle JavaScript) programlamaya giriş yapılması sağlanıyor. Daha önceden herhangi bir programlama dili geçmişinizin olmasına da gerek yok, ancak böyle bir geçmişiniz varsa tabi ki bunun size oldukça faydası olacaktır.

Dersi okumak ve isterseniz indirmek için link: https://www.box.com/s/67bc6d852dba29bb512b (Alternatif link)

Orijinal İngilizce dersin olduğu link: http://www.unityscript.com/lessons1/basics.php

Eğitim kılavuzunu tamamladıktan sonra yorumlarınızla eksiklerini ya da güzel yanlarını burada paylaşırsanız memnun olurum, başka yazılarda görüşürüz!

yorum
  1. Emre dedi ki:

    koyduğunuz hiç bir dosya indirilmiyor.

Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.